JOVD Nieuws : JOVD opent Blijf van mijn Huis-huis!

Blijf van mijn Huis!
Den Haag, 19 augustus 2008 - De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) opent volgende week het eerste Blijf van mijn Huis-huis in Den Haag. Hiermee wil de JOVD kraakslachtoffers helpen en Nederlanders bewust maken van de nadelen van kraken. Volgens de jonge liberalen is het Blijf van mijn Huis-huis een realistisch alternatief voor de door DWARS en ROOD illegaal geopende kraakwinkel in Amsterdam.


Met dit unieke initiatief wil de JOVD aangeven dat kraken niet meer van deze tijd is. Landelijk Voorzitter Jeroen Diepemaat: "Tegenwoordig is idealisme onder krakers ver te zoeken. Kraken in 2008 betekent overlast, vernielingen en geweld. De opening van de DWARS en ROOD kraakwinkel in Amsterdam is een idealist onwaardig."

Volgens Diepemaat is het tijd voor een algeheel kraakverbod: "We mogen dit niet langer toestaan. Kraken is niets minder dan diefstal; het eigendom van een ander wordt met voeten getreden. Wij zijn de eersten die toegeven dat problemen op de woningmarkt aangepakt moeten worden. Dat moet de politiek doen. Het is onacceptabel dat krakers het recht in eigen hand nemen." De JOVD vindt het bovendien schandalig dat politieke jongerenorganisaties DWARS en ROOD zich in 2008 nog steeds met dit soort acties inlaten, en niet de politieke weg bewandelen om problemen op te lossen. Diepemaat: "Van jongeren met verstand had ik beter verwacht."

Met de opening van het Blijf van mijn Huis-huis hoopt de JOVD haar steentje bij te dragen aan de totstandkoming van een kraakverbod. "Wij willen mensen van informatie voorzien over de nadelen van kraken, en slachtoffers onze hulp aanbieden," aldus Diepemaat. Het Blijf van mijn Huis-huis wordt feestelijk geopend op donderdag 28 augustus om 20.00 uur, op het JOVD Algemeen Secretariaat aan de Herengracht 38a in Den Haag. Iedere geĂ¯nteresseerde is bij deze opening van harte welkom.

Vanaf 28 augustus heeft het Blijf van mijn Huis-huis wekelijks inloopspreekuur, op woensdagen van 13.00 tot 17.00 uur. Meer weten? Kijk op www.blijfvanmijnhuis.nl .

* * *
Voor meer informatie:
Mark Thiessen Voorlichter 06 43 544 606
Jeroen Diepemaat Landelijk Voorzitter 06 12 909 348

 


Klik hier voor het nieuwsarchief