Amsterdam e.o.

JOVD Amsterdam e.o.: Hef cultureel erfgoed De Wallen niet volledig op!

De Amsterdamse JOVD is tegen het volledig inruilen van de wallen voor een ‘prostitutie centrum’. Cesar van Rooij, bestuurslid politiek bij de JOVD Amsterdam e.o., staat open om te kijken naar de mogelijkheden van een dergelijk centrum maar is van mening dat er altijd een gedeelte van dit uniek stukje Amsterdam behouden moet blijven.

JOVD Amsterdam e.o.: Hef cultureel erfgoed De Wallen niet volledig op!

Afgelopen zomer kondigde burgemeester Halsema aan dat de situatie op de wallen dusdanig onhoudbaar is en dat een prostitutiecentrum of hotel als goed alternatief kan dienen. Volgens haar zal een dergelijk centrum ervoor zorgen dat de overlast en criminaliteit in het Wallengebied daalt. Van Rooij concludeert hieruit dat het onvermijdelijk is dat een groot gedeelte van de wallen, al dan niet de gehele wallen, geleidelijk zal verdwijnen net zoals dat op dit moment met de auto gebeurd. Volgens hem kan er zeker gekeken worden naar een dergelijk initiatief, maar daarmee is de kern van de Wallenproblematiek nog niet aangepakt. Volgens Van Rooij ligt het probleem met name bij het tekort schieten in het handhaven van bestaande regels, en is dit grotendeels te danken aan het chronisch tekort aan agenten. Het verplaatsen van de prostitutie in hotels of centra zal daarom alles behalve direct resulteren in minder criminaliteit of overlast.

Van Rooij is hiernaast van mening dat het concept eerst succesvol bewezen moet worden voordat een gedeelte van de Wallen überhaupt mag worden opgeheven. Amsterdam heeft haar wereldwijde faam grotendeels te danken aan dit prachtige stuk historische binnenstad. Dit zorgt ervoor dat jaarlijks duizenden toeristen onze stad bezoeken en hier geld uitgeven. Bovendien maken de Wallen de stad uniek en maken zij al sinds de 15e eeuw onderdeel uit van de identiteit van de stad. Volgens Van Rooij moet dit stukje cultureel erfgoed dan ook altijd deel blijven uitmaken van de stad en absoluut niet zomaar vervangen moeten worden door een niet reeds succesvol bewezen alternatief.

Namens het bestuur van de JOVD Amsterdam e.o.,
Cesar van Rooij, bestuurslid politiek en voorlichting

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —