Amsterdam e.o.

JOVD Amsterdam e.o.: Laat lerarentekort niet nog verder oplopen en stel per direct meer parkeervergunningen beschikbaar!

De Amsterdamse JOVD e.o. roept de gemeente Amsterdam op om met spoed meer parkeervergunningen beschikbaar te stellen voor docenten. Volgens Cesar van Rooij, bestuurslid bij de JOVD Amsterdam e.o., is dit noodzakelijk om Amsterdamse scholen bereikbaar te houden voor docenten die buiten de stad wonen en om het lerarentekort niet nog verder op te laten lopen.

JOVD Amsterdam e.o.: Laat lerarentekort niet nog verder oplopen en stel per direct meer parkeervergunningen beschikbaar!

Recent hebben verscheidene schoolbesturen aan de alarmbel getrokken vanwege het lerarentekort in de stad. Op dit moment woont ongeveer veertig procent van alle werkzame docenten buiten de stad en gaan daarom vaak met de auto naar werk. Door het autoluw beleid van de gemeente Amsterdam, met onder andere torenhoren parkeerkosten en een schaarste aan parkeervergunningen, kiezen docenten er steeds vaker voor buiten de stad te gaan werken. Volgens Van Rooij is het onacceptabel dat het lerarentekort groter wordt door de Amsterdamse autofobie en moet de gemeente per direct meer parkeervergunningen afgeven aan behoevende docenten.

Daarnaast vindt Van Rooij dat de gemeente de doorlooptijd van het aanvragen van een parkeervergunning drastisch moet terugbrengen. Het feit dat een aanvraag soms weken in beslag neemt, brengt nog meer kosten en onzekerheid met zich mee. Bovendien is het een slecht idee de maatschappelijke vergunning per augustus te schrappen. Wanneer docenten gedwongen worden om in plaats hiervan een bedrijfsvergunning aan te vragen, is de kans nog groter dat docenten de stad links laten liggen door de eveneens belachelijk lange wachttijd. Van Rooij roept het stadsbestuur dan ook op om in te grijpen en de maatregelen die de stad nog onbereikbaarder maken voor docenten te herzien.

Namens het bestuur van de JOVD Amsterdam e.o.
Cesar van Rooij
Bestuurslid Politiek en Voorlichting

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —