Amsterdam e.o.

JOVD Amsterdam: Herzie beleid opvang en activiteiten voor illegalen per direct!

De JOVD Amsterdam e.o. is verontwaardigd en kritisch over het feit dat, en hoe, de Gemeente Amsterdam miljoenen uitgeeft aan de opvang en activiteiten van illegalen. Volgens Cesar van Rooij, bestuurslid Politiek bij de JOVD Amsterdam, moet de gemeente stoppen met het smijten van belastinggeld en leren prioriteiten te stellen.

JOVD Amsterdam: Herzie beleid opvang en activiteiten voor illegalen per direct!

In de eerste twee maanden van 2020 is maar liefst 7 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de opvang en activiteiten van illegalen. Ter vergelijking: in heel 2019 is hier 9 miljoen beschikbaar voor gesteld en in 2018 lag dit bedrag nog net onder de miljoen. Opgevraagde gegevens specificeren dat dit geld onder andere wordt uitgegeven aan yoga-cursussen en toekomst- oriëntatie trainingen. Volgens de Gemeente wordt het geld goed uitgegeven aangezien iedereen die in Amsterdam woont moet kunnen deelnemen aan de maatschappij. Van Rooij vindt het belachelijk dat de Gemeente ervoor kiest om belastinggeld uit te geven aan mensen die illegaal in de stad verblijven. De focus van de gemeente zou volgens hem uitsluitend moet liggen op het zo snel mogelijk uitzetten van de illegalen en niet op yoga-cursussen. Hierdoor creëer je de illusie en valse hoop dat zij op termijn wel deel uit gaan maken van de Amsterdamse samenleving; daar heeft zowel de Amsterdammer als de illegaal niks aan.

Volgens Van Rooij moet de verantwoordelijke wethouder, Groot-Wassink, direct het beleid herzien en de focus leggen op een efficiënte en spoedige uitzetting. Hiernaast zou de Gemeente moeten leren om prioriteiten te stellen en verantwoorder moeten omgaan met belastinggeld. Dit kan bijvoorbeeld beter besteed worden aan de oplossing van het enorme tekort aan agenten en leraren. Van Rooij roept de Gemeente dan ook op om de beschikbare middelen te gebruiken voor de mensen die wel deel van de Amsterdamse samenleving zullen blijven uitmaken.

Namens het bestuur van de JOVD Amsterdam e.o.
Cesar van Rooij bestuurslid Politiek en Voorlichting

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —