Amsterdam e.o.

JOVD Amsterdam roept GroenLinks op: laat vrije markt bepalen of ‘mondkapjes-winkel’ gewenst is

De Amsterdamse JOVD is van mening dat GroenLinks zich niet moet bemoeien met de ijssalon in de Jordaan die tijdelijk is omgetoverd tot mondkapjes-winkel. Volgens Cesar van Rooij, bestuurslid politiek bij de JOVD Amsterdam, zou een coalitiepartij zich bezig moeten houden met het aanpakken van echte problemen en niet met een ondernemer die op legale wijze deze corona-crisis probeert te overleven.

JOVD Amsterdam roept GroenLinks op: laat vrije markt bepalen of  ‘mondkapjes-winkel’ gewenst is

Nu Amsterdamse ondernemers het financieel steeds zwaarder krijgen, worden zij gedwongen keuzes te maken hoe zij het hoofd boven water kunnen houden. Waarbij menig ondernemer ervoor kiest een gedeelte van zijn personeel te ontslaan, koos ondernemer Hank Sweep ervoor om in zijn ijssalon geen ijsjes maar mondkapjes te gaan verkopen. Op social media leidt dit tot de nodige ophef. GroenLinks raadslid Imane Nadif reageerde hierop; als het aan haar ligt, komt er snel een einde aan en moet de gemeente ingrijpen. Nadif: ‘We moeten dit virus samen bestrijden en niet zien als verdienmodel. Ook al mogen de mondkapjes officieel verkocht worden is dit zeer onwenselijk. Mondkapjes zijn hard nodig in de zorg en hiernaast zouden de prijzen veel te hoog zijn’. Volgens Van Rooij wordt er echter geen misbruik gemaakt van de situatie en begrijpt GroenLinks de werking van vraag en aanbod niet. Of de mondkapjes te duur of onwenselijk zijn is namelijk aan de consument om te bepalen.

Van Rooij is het er mee eens dat het virus samen bestreden moet worden en dat er voldoende mondkapjes voor de zorg moeten zijn. Volgens Sweep kan echter iedereen - dus ook de overheid - aan deze kapjes komen wanneer je bereid bent om dieper te zoeken. Als het aan hem ligt is dit van korte duur en hoopt hij dat de maatregelen snel versoepelt worden zodat hij weer ijs kan verkopen. Dat een ondernemer op deze manier tijdelijk zijn zaak draaiende probeert te houden, is volgens Van Rooij dan ook geen misbruik maken van de situatie maar slechts inspelen op de veranderde marktomstandigheden. Van Rooij roept coalitiepartij GroenLinks dan ook op om zich te focussen op de echte problemen in de stad en het ondernemers niet nog zwaarder te maken dan ze het al hebben.

Namens het bestuur van de JOVD Amsterdam e.o.
Cesar van Rooij bestuurslid politiek en voorlichting

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —