Amsterdam e.o.

JOVD Amsterdam tegen versterkte gebedsoproep: ‘bevordert acceptatie niet’

De Amsterdamse JOVD e.o. is tegen een versterkte gebedsoproep van de Blauwe Moskee in Amsterdam en vindt een dergelijke versterkte oproep niet van deze tijd. Volgens Cesar van Rooij, bestuurslid politiek bij de JOVD Amsterdam e.o., ‘is het niet wenselijk om anno 2019 religieuze teksten door de stad te laten schallen’.

JOVD Amsterdam tegen versterkte gebedsoproep: ‘bevordert acceptatie niet’

De Blauwe Moskee in Amsterdam heeft aangekondigd dat iedere vrijdagmiddag de gebedsoproep, die drie minuten lang duurt, versterkt met luidsprekers zal omroepen. Volgens hoofdimam Yassin Elforkani is dit bedoeld om de islam te ‘normaliseren’. Van Rooij vindt dat de moskee met een versterkt gebedsoproep de ‘normalisering’ van de Islam niet bevordert en dat de Islam zich aan Nederland moet aanpassen en niet andersom. Amsterdammers die niks met de Islam hebben zullen niet opeens een positiever gevoel krijgen bij de Islam wanneer men het gebed versterkt hoort: ’een uitnodiging in capslock versturen betekent toch ook niet dat je meer gasten krijgt?’.

Van Rooij stelt verder dat een gebedsoproep niet meer van deze tijd is. Anno 2019 hebben we tegenwoordig bijna allemaal een mobiele telefoon of computer om mensen te herinneren aan het gebed. Maak vooral gebruik van je recht op vrijheid van godsdienst, maar heb ook respect voor niet gelovigen. Hij vult hierop aan: ‘mensen die niet gelovig zijn zitten helemaal niet te wachten op een versterkte gebedsoproep van drie minuten’.

Namens het bestuur van de JOVD Amsterdam e.o.
Cesar van Rooij, bestuurslid politiek en voorlichting.

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —