Flevoland

JOVD Flevoland: “De partijen die de coalitie niet willen helpen met gedoogsteun, dragen bij aan een onbestuurbaar Lelystad"

Lelystad, 5 mei 2020 - Een werkende coalitie vormen in een versplinterde gemeenteraad die vijftien partijen telt, is een prestatie op zich. Toch is het gelukt in Lelystad. Met de huidige stand van zaken bestaat er een grote wens om een werkbare constructie te vormen, alleen vindt de goedgezinde coalitie helaas weinig steun.

JOVD Flevoland: “De partijen die de coalitie niet willen helpen met gedoogsteun, dragen bij aan een onbestuurbaar Lelystad"

En dat vindt de Flevolandse afdeling van de JOVD (Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie) een kwalijke zaak. Hun voorzitter, Roemer Hoogerwerf zegt hierover: “We vertellen de raad niets nieuws als we zeggen dat politiek bestaat uit compromissen sluiten, zoals in de begintijden wel is gelukt. Zeker noemenswaardig is daarin dat deze coalitie bestaat uit onder andere de SP en de VVD, die op veel gebieden tegenpolen van elkaar zijn. Het kan dus wèl. Er ligt daarom al een prachtig fundament voor gedoogsteun. Een nieuwe informateur zoals Leefbaar Lelystad voorstelt, is wat ons betreft niet de juiste stap hierin.”

Erik Sjoers vult hem aan: “Er wordt op dit moment niet eens gezocht naar extra partners voor een meerderheidscoalitie; ze zoeken enkel naar brede gedoogsteun. Natuurlijk is het nieuws uit het college en de daaropvolgende onderhandelingen ons ook niet ontgaan, het moet vanzelfsprekend van twee kanten blijven komen. Maar dat Leefbaar Lelystad, de ChristenUnie en de PVV niet eens willen meepraten over gedoogsteun getuigt, ondanks het verleden, van bekrompenheid.”

“We hopen als JOVD dat er binnenkort een oplossing kan worden gevonden en dat aankomende raadsvergadering weer nieuw perspectief biedt. We zouden het anders enorm teleurstellend vinden als er niet eens gedoogsteun kan worden geboden.” aldus Sjoers. Roemer Hoogerwerf: “Juist zodat Lelystad kan laten zien dat versplintering en stabiliteit uiteindelijk toch hand in hand kunnen gaan.”

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —