Flevoland

JOVD Flevoland: “Illegaal bijvoeren in Oostvaardersplassen in deze tijd is hypocriet.”

Lelystad, 9 januari 2020 - Bij veel mensen staat een woord als ‘gewicht’ of ‘afvallen’ centraal op het lijstje van goede voornemens. “Met alweer een illegale dumping van onnodig veel voedsel in de Oostvaardersplassen, is zo’n goed voornemen voor de grote grazers daar binnenkort ook nodig,” vreest Roemer Hoogerwerf, voorzitter van de JOVD Flevoland.

JOVD Flevoland: “Illegaal bijvoeren in Oostvaardersplassen in deze tijd is hypocriet.”

“Door de zachte winter hebben de dieren, net zoals vele mensen in de decembermaand, een vullend feestmaal voorgeschoteld gekregen. Zo vullend zelfs, dat Staatsbosbeheer stelt dat sommige paarden al wat ‘aan de dikke kant’ zijn op dit moment (NRC, 7-1-2020). Zo ontstaat er nog een overeenkomst met de mens als ook de konikpaarden en edelherten zich gaan wagen aan Weightwatchers.” vertelt Wessel Petersen, auditor commissie politiek bij JOVD Flevoland.

Niet iedereen lijkt dit door te hebben, want Stichting For Animal Needs zag nog steeds de noodzaak in het bijvoeren, wat afgelopen maandagnacht ook is gebeurd. “Helaas onderdrukt het gevoel van medelijden het gezonde verstand bij deze actievoerders. Juist zij die voor dierenwelzijn strijden, maken het de grote grazers juist nog moeilijker om op gezond gewicht te blijven.” stelt Hoogerwerf.

“En dat is hypocriet. Want in de Oostvaardersplassen hoeven actiegroepen echt niet in te grijpen; daar hebben we Staatsbosbeheer en de provincie voor,” aldus Hoogerwerf.

“Aan de andere kant van de wereld vindt er wél een ramp plaats. Daar kunnen de dieren juist alle steun gebruiken. Daarom is het onbegrijpelijk dat er onnodig en onwettig 150 pakketten hooi aan deze dieren worden gegeven, terwijl er op dit moment ook een echte ramp plaatsvindt. De dieren hier hebben nog genoeg op om te teren, maar in Australië is alles weggevaagd door enorme bosbranden. Stop met deze illegale praktijken en help de natuur waar hulp nodig is.”

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —