Flevoland

JOVD Flevoland: “Lokale politiek moet zich hard uitspreken over mishandeling”

Volgens de JOVD Flevoland, de lokale afdeling van de Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie, moet de gemeentepolitiek zich hard uitspreken over de mishandeling van een 14-jarig meisje in Emmeloord. Het meisje werd onlangs mishandeld door twee jongens die wilden dat zij haar hoofddoek af zou doen.

De voorzitter van de JOVD Flevoland, Rik Nijhuis, neemt een duidelijk standpunt in: “Dit soort misstanden kunnen wij als samenleving niet accepteren. We leven in een land waar de godsdienstvrijheid een belangrijke positie heeft. De lokale politiek zou zich hierover hard moeten uitspreken, het moet voor iedereen duidelijk zijn dat wij dit niet kunnen en niet zullen tolereren.”
De JOVD Flevoland wenst hiernaast het meisje beterschap toe en hoopt dat zij zich in de toekomst nog steeds veilig kan voelen op straat. Secretaris Matthias Knijnenberg: “Het is te allen tijde belangrijk dat inwoners van Nederland, ook van Emmeloord, zich veilig kunnen voelen. Daarom is het cruciaal dat men zich uitspreekt over dit soort ridicule acties. Als jongere ben ik verbijsterd over het feit dat leeftijdsgenoten van mij dit soort acties uithalen. Deze jongens moeten zo snel mogelijk worden opgespoord en berecht.”

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —