Flevoland

JOVD Flevoland: Fatsoenlijk je fiets kunnen stallen en je trein halen verdient de prioriteit

Lelystad, 21 oktober 2019 -- De Flevolandse afdeling van de Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) wil dat de gemeentes Lelystad en Dronten luisteren naar de vraag uit de samenleving naar meer fietsenstallingen rondom hun stations. De jonge liberalen vinden dat er vaak te weinig plek is om je fiets te stallen, wanneer je je aan de gestelde regels wil houden.

JOVD Flevoland: Fatsoenlijk je fiets kunnen stallen en je trein halen verdient de prioriteit

“Veel studenten ondervinden dagelijks de problemen rondom de stations.” stelt Roemer Hoogerwerf, voorzitter van de Flevolandse JOVD. “Vanuit Lelystad en Dronten gaan veel studenten met het OV naar andere steden; zowel richting Almere en Amsterdam, als naar Zwolle. Maar omdat er in Dronten ook twee hele specifieke onderwijsinstanties zijn, komen ook veel jongeren deze kant op. Dit vraagt om stations die naast de grote hoeveelheid reizigers, ook hun vervoersmiddelen aankunnen. Want vanzelfsprekend zijn studenten niet de enigen die met de trein reizen en last hebben van dit probleem.”

De mogelijke oplossing voor dit probleem verschilt per plaats geven de JOVD’ers aan. In Lelystad was de situatie prima, totdat er veel fietsenrekken werden weggehaald. Daarvoor in de plaats zijn er wat fietsenstallingen teruggekomen, maar niet genoeg om dezelfde hoeveelheid op te vangen. Als gevolg hiervan zijn de fietsenstallingen bij het Dukaatplein overvol en is er geen plek voor inwoners die het centrum bezoeken. Ook zorgt dit voor wat opstopping bij de ingang van de Kroonpassage. In Dronten is het echter een kwestie van bouwen. “Er is simpelweg een tekort aan plaatsen om de fiets te stallen. Wel begrijpelijk voor een station dat nog niet zo lang open is. Maar om reizigers in staat te stellen om volgens geldende regels hun fiets kwijt te kunnen, willen we beide gemeentebesturen oproepen om aan de slag te gaan met de uitbreiding van het aantal fietsenstallingen voor de Drontense en Lelystadse jongeren.”

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —