Flevoland

JOVD Flevoland geeft de Bont voor Dieren een ‘boete’ voor het niet-respecteren van keuzevrijheid

Almere, 17 december 2019-- De Bont voor Dieren stond gistermiddag boetes uit te delen in het centrum van Almere als ludieke actie. Om deze reden geeft de Flevolandse afdeling van de JOVD (Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie) hen ook een bekeuring, omdat de Bont de keuzevrijheid van het individu niet genoeg respecteert volgens hen.

JOVD Flevoland geeft de Bont voor Dieren een ‘boete’ voor het niet-respecteren van keuzevrijheid

Voorzitter van de JOVD Flevoland, Roemer Hoogerwerf zegt hierover: “We snappen het strijdpunt, maar de manier waarop ze actievoeren, gaat voor ons te ver.” De jonge liberalen vinden keuzevrijheid belangrijk: “Je bent volledig vrij om te bepalen of je bont draagt of niet. Net zo vrij is de Bont voor Dieren om hun strijdpunten duidelijk te maken; dat doen wij als JOVD immers ook.”

Toch heeft Hoogerwerf moeite met het begrip ‘boete’ dat wordt gebruikt: “Een boete is bedoeld om gedrag dat niet gewenst is in de samenleving, terecht te kunnen wijzen. De Bont gebruikt nu een ‘boete’ om vrije keuzes van individuen te bestraffen, waar zij het toevallig niet mee eens zijn. Een boete als middel van protest vinden wij gewoon misplaatst.”

De JOVD Flevoland legt hen hierom ook een boete op van onbepaald bedrag naar een willekeurig goed doel. Toch willen zij hen vooral oproepen om te zoeken naar andere mogelijkheden om hun punt duidelijk te maken en tegelijkertijd de keuzevrijheid van elk individu te respecteren.

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —