Flevoland

JOVD Flevoland pleit voor openbaar subsidieregister

Lelystad, 11 januari 2013 - De afdeling Flevoland van de Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) roept de Flevolandse Gedeputeerde Staten op om op korte termijn een openbaar subsidieregister te realiseren.

Onder andere de gemeente Almere is in 2011 al overgegaan op een subsidieregister. Door dit systeem is het voor burgers inzichtelijk aan wie en waarvoor er in Almere subsidie wordt verstrekt. Hoog tijd om hier ook op provinciaal niveau mee te beginnen, aldus de jonge liberalen.

“Een groot deel van het provinciale budget wordt besteed aan subsidies” aldus Matthijs van de Burgwal, voorzitter van JOVD Flevoland. “Door middel van een subsidieregister is het voor de Flevolandse belastingbetaler eenvoudig om kritisch naar deze uitgaven te kijken.”

Volgens JOVD Flevoland is het zeer belangrijk dat burgers de mogelijkheid hebben om in te zien aan wie en waarvoor hun gemeenschapsgeld wordt uitgegeven. Een subsidieregister biedt hiervoor een goede oplossing. De JOVD roept het Flevolandse provinciebestuur dan ook op om zo snel mogelijk met een openbaar subsidieregister te komen.

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —