Flevoland

JOVD Flevoland verbaasd over uitspraken VVD Almere

Almere, 2 november 2012 - De afdeling Flevoland van de Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) is verbaasd over de uitspraken van Miranda Joziasse, fractievoorzitter van de VVD Almere. Tijdens de raadsvergadering van 1 november j.l. pleitte Joziasse voor het inzetten van preventief cameratoezicht in onder andere Almere Haven. Een ondoordacht plan, aldus de jonge liberalen.

Uit recente cijfers is cameratoezicht in het centrum van Almere weinig effectief gebleken. Zo zijn incidenten als zakkenrollerij, overlast en openlijke geweldpleging toegenomen, ondanks het ophangen van camera’s. Daarnaast zijn door het cameratoezicht bepaalde problemen slechts verplaatst.

“Het is onverantwoordelijk om burgers zonder rechtsgeldige grond of positief veiligheidseffect stelselmatig te observeren.” aldus Matthijs van de Burgwal, voorzitter van JOVD Flevoland. “Privacy gaat wat ons betreft boven schijnveiligheid. Meer blauw op straat zien wij als een betere oplossing.”

Volgens JOVD Flevoland is het een slecht idee om burgers te bespioneren zonder dat het nut of de acute noodzaak hiervan bewezen is. De JOVD hoopt dan ook dat de Almeerse gemeenteraad afziet van het plan om Almere vol te hangen met camera’s.

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —