Flevoland

JOVD Flevoland vraagt om hardere aanpak van geweldsdelicten

Almere, 18 februari 2020 - De Flevolandse afdeling van de JOVD (Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie) maakt zich ernstig zorgen over de toenemende hoeveelheid geweldsdelicten in de provincie, waarbij vooral een opmars in Almere bezig lijkt te zijn. Van gewelddadige overvallen tot schietpartijen; het lijkt eerder regel dan uitzondering.

JOVD Flevoland vraagt om hardere aanpak van geweldsdelicten

“Het beeld wat zo snel ontstaat, blijkt ook nog ondersteund te worden door de cijfers.” zegt Roemer Hoogerwerf, voorzitter van de JOVD Flevoland. Hij noemt bijvoorbeeld het Actieplan Veiligheid 2019-2022. “Maar dat niet alleen, ook in de betrokkenheid van jongeren bij deze feiten lijkt een stijgende lijn te zitten, wij als jongerenorganisatie maken ons hier ernstig zorgen over. Adolescenten in de criminaliteit is tot daaraan toe, maar in sommige gevallen gaat het zelf om kinderen van negen of tien jaar oud (Omroep Flevoland 19-12-2019). Dit is onacceptabel, het is hard nodig dit vroeg op te vangen en hier hard tegen op te treden, voor het echt uit de hand loopt.”

“Maar niet alleen de daders worden jonger, ook de leeftijd van slachtoffers van geweldsdelicten baart ons zorgen.” constateert Yfke Osinga, voorzitter commissie politiek bij de JOVD. Zij blikt terug op 10 januari van dit jaar, waar een jongen van 15 jaar werd neergestoken bij een bushalte. “Dat creëert onveiligheid, onafhankelijk van de aanleiding van dit incident. Wij willen niet dat jongeren zich in Almere onveilig hoeven te voelen, maar we zien ook in dat dat met dit soort gebeurtenissen bijna niet te vermijden is.”
De JOVD Flevoland vraagt om een hardere aanpak van en een hogere prioriteit voor geweldsdelicten in Almere, om zo de straten weer veilig te maken en alle Almeerders te beschermen.

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —