Flevoland

JOVD legt tijdelijk regenboogpad aan

Leden van de Almeerse Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) hebben dinsdagavond een tijdelijk regenboogpad aan de Hospitaaldreef in Almere Stad aangelegd. De jonge liberalen deden dat in het kader van Coming-Outdag, die woensdag internationaal wordt gevierd.

JOVD legt tijdelijk regenboogpad aan

De dag is speciaal gericht op homo-acceptatie. Daarom veranderden de JOVD'ers een bestaand zebrapad met krijt-spuitbussen in een "gaybrapad". Voorzitter Rik Nijhuis legt uit wat de gedachte achter de actie is: "We doen dit voornamelijk om aandacht te vestigen op de positie van homo's in de stad. Zolang er in Nederland nog steeds geweld tegen homoseksuelen is, blijft dit nodig", aldus Nijhuis.

De voorzitter van de jongerenafdeling van de VVD had liever een permanent regenboogpad in stad gehad, maar is daar door de gemeente Almere van afgezien vanwege de hoge kosten. Nijhuis zegt daar begrip voor te hebben "Het is logisch dat de gemeente hier geen tienduizenden euro's aan wil uitgeven, maar het is ook in 2017 wel belangrijk dat we aandacht blijven besteden aan homo-acceptatie." Het krijt waarmee het zebrapad nu is ingekleurd verdwijnt volgens de JOVD binnen een paar dagen.

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —