Commissies zijn het hart van de vereniging, zonder commissies komt een verniging nergens, JOVD Friesland kent de volgende commissies.

Lustrum Commissie

Volgend jaar viert JOVD Friesland haar 10-jarig bestaan. Het gehele jaar zal in het teken staan van het tweede Lustrum. De Lustrum commissie zet zich in om op 31 oktober 2020 een groot Lustrumevenement neer te zetten. De commissie bestaat uit de volgende personen:

Commissieleden:
Susan Drenth (Voorzitter)
Famke Stienstra
Sybrèn Dijkhoff
Michelle Steeman (Auditor)

Elfstedenclub Commissie

Commissieleden:
Jesse Mollema (Auditor)
Sander van der Dussen (Auditor)
Andries Louw Wolthuizen
Hilde Wendel

Organisatie & Promotie Commissie

Commissie Organisatie en Promotie is in het bestuursjaar Al Sarayfi in het leven geroepen om het Algemeen Bestuurslid Organisatie te ondersteunen bij het organiseren van activiteiten.
Het doel van de commissie is om te brainstormen over activiteiten en mee te helpen bij het organiseren van activiteiten.

Commissieleden:
Michelle Steeman (Auditor)
Marloes van Loon
Kevin Ijdel
Bram Poelstra

Politieke Commissie

De commissie politiek van de JOVD houdt zich, zoals de naam van de commissie eer aan doet, bezig met politiek. De commissie schrijft persberichten, organiseert politieke trainingen en andere politiek-inhoudelijke activiteiten.
De afdelingen focussen zich op de lokale ontwikkelingen en het hoofdbestuur in Den Haag bekommert zich over de landelijke politiek. Zo zijn er persberichten door de JOVD Friesland geschreven over de boerenprotesten en de Lelylijn.

Commissieleden:
Erik-Jan Bult (Auditor)
Susan Drenth
Jelle Overbeek
Martijn Brands