Groningen

Anarchisten ondermijnen wederom de vreedzame samenleving: JOVD Groningen roept op tot hard optreden tegen de krakers van het Heykens-pand.

Men moet dit zien als een zeer onwenselijke ontwikkeling welke de poten onder de stoel van de ontwikkelde en geëmancipeerde samenleving wegzaagt

Anarchisten ondermijnen wederom de vreedzame samenleving: JOVD Groningen roept op tot hard optreden tegen de krakers van het Heykens-pand.

Thomas Hobbes bekommerde zich als één van de eersten over de vraag over hoe een samenleving te ordenen zodat men elkaar niet constant in de haren vliegt en in plaats daarvan vredig samenleeft en zo een productief leven kan lijden. Het antwoord van deze grote denker omvatte geen clausule waarin werd beargumenteerd dat men zich zomaar spullen van een ander toe mag eigenen; ‘het handelen van de extremisten die het Heykens-pand hebben gekraakt moet dan ook ten strengste worden afgekeurd’, aldus de voorzitter van de Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie Groningen (‘JOVD’), Floris Vulto.

De Groningse afdeling van de JOVD roept de autoriteiten dan ook op om hard op te treden tegen de krakers. ‘Zonder handhaving van het eigendomsrecht of het niet goed naleven hiervan kan vreedzame concurrentie veranderen in gewelddadige concurrentie waarbij het recht van de sterkste geldt’ betoogt voorzitter Floris Vulto. ‘Men moet dit zien als een zeer onwenselijke ontwikkeling welke de poten onder de stoel van de ontwikkelde en geëmancipeerde samenleving wegzaagt.’

Dat de krakers in de gelegenheid worden gesteld te overnachten in het gebouw wordt zeer betreurd door de JOVD Groningen. Het zet een verkeerd precedent en ondermijnt de werking van de rechtstaat volgens de jongeren. De gedupeerde eigenaar Heykens kan momenteel niet bij zijn magazijn en printmachine, daarnaast kan hij niet verder gaan met het opknappen van het gebouw. De JOVD Groningen vraagt zich af of de krakers, die meermaals hoog van de toren blazen wanneer het onrecht betreft over het gebrek aan studentenhuisvesting (de reden voor het binnentreden van het gebouw), zich ook zo zullen bekommeren om het onrecht dat meneer Heykens wordt aangedaan. De verwachting is dat het echter zoals altijd bij selectieve verontwaardiging zal blijven.

(Bron Foto: De Huisloze studenten van Groningen )

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —