Groningen

JOVD Groningen roept op: Burgemeester gun ons een Noorderplantsoen biertje.

Welke Groninger kent het nou niet? Na een lange dag werken of studeren, op een zonnige dag, afspreken met vrienden in het Noorderplantsoen. Om samen te genieten van een ijskoud biertje. Dit beeld is straks verleden tijd als het aan burgemeester Schuiling ligt: vanaf 1 juli levert het drinken van een biertje, naast een hoop gezelligheid, een prent van 95 euro op.

JOVD Groningen roept op: Burgemeester gun ons een Noorderplantsoen biertje.

Het geliefde Noorderplatsoen wordt geplaagd door een groep relschoppers die voor veel overlast zorgen in het park en omstreken. Deze groep relschoppers is in beeld bij de gemeente. Volgens burgemeester Schuiling is de enige oplossing in deze het strenger controleren en daarnaast het uitdelen van boetes. Dylan Gerding, voorzitter van de JOVD Groningen, zegt hierover: “Ik heb het idee dat het wel meevalt met die overlast. Dit wordt vooral wordt veroorzaak door een kleine groep mensen die het nu voor de rest verpesten.” Met het uitbannen van de alcohol, verdwijnt ook een stukje levendigheid in Stad. Voorzitter Gerding: “Als ik ‘s avonds wandel in de buurt van mijn huis, dan geniet ik altijd van de levendigheid en gezelligheid die te vinden is in het Noorderplantsoen. Het zou zonde zijn als dat zou verdwijnen.”

De jonge liberalen vinden het belangrijk dat de wet- en regelgeving wordt nageleefd. Openbare dronkenschap is streng verboden, tegelijkertijd vinden zij dat de regels moeten worden gedoogd. Dit om de inwoners de ruimte te geven om van een biertje en verkoeling te genieten. In Groningen zijn veel mensen die helaas niet gezegend zijn met een ruime tuin. Zij wonen veelal in een kleine studentenkamer of studio. Als student is het natuurlijk niet vol te houden om met 30 graden Celsius te moeten bivakkeren in je krappe studentenhok. Het Noorderplantsoen is dan ook de perfecte plek om te kunnen ontsnappen aan de hitte, wanneer je geen tuin tot je beschikking hebt.

Op 1 juli gaat de nieuwe wetgeving in. Op dat moment wordt het drinken van een biertje in het Noorderplantsoen een dure hobby. “Zorg dat de mensen die voor overlast zorgen worden aangepakt. Het is een taak van de gemeente om te zorgen dat wetten en regels worden nageleefd. Er is geen enkele reden om steeds nieuwe beperkingen op te leggen.” Aldus Tom Boer van de JOVD Groningen

De JOVD Groningen roept de burgemeester op om op een andere manier de overlast te beperken en door te gaan met het huidige gedoogbeleid. Ons biertje in het Noorderplatsoen mag niet van ons worden ontnomen, geen geduvel!

(Foto: https://www.flickr.com/photos/22746515@N02/2769893545/)

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —