Groningen

JOVD Groningen: Toegangsstop ongeschikt als virusremmer

De JOVD Groningen vindt een toegangsstop om verspreiding van het coronavirus in de horeca tegen te gaan een ineffectieve maatregel. Burgemeester Schuiling wil een dergelijke toegangsstop invoeren, maar dat zien de jonge liberalen niet zitten.

JOVD Groningen: Toegangsstop ongeschikt als virusremmer

Binnenkort zullen horecagelegenheden binnen de Diepenring worden verplicht om in de weekenden vanaf half twee ‘s nachts de deuren te sluiten voor nieuwe gasten. Daarnaast moeten tussen half twee en twee uur de terrassen worden ontruimd.

“Alle mensen in een keer van het terras sturen zorgt voor chaos en drukte. Dit geeft het coronavirus juist de kans om zich extra te verspreiden. Verder zal de sfeer in de stad snel omslaan als mensen verplicht worden door de horecaondernemer of de politie om weg te gaan.”, aldus Tom Boer, bestuurslid van de JOVD.
De liberale jongeren voorspellen een kat- en muisspel tussen uitgaande Groningers en de burgermeester. ‘’Mensen zullen, helemaal in de vakantieperiode, op andere plekken of op andere dagen uitgaan. Op deze manier komt er van de gewenste viruspreventie niets terecht’’.
De jonge liberalen stellen dat de reguliere coronaregels beter gehandhaafd moeten worden: een maximumaantal personen in elke kroeg, zitplaatsen in de kroeg en een terras waarbij voldoende afstand bewaard kan worden. ‘’Desnoods laat men een maximumaantal mensen in de drukke uitgaansgebieden toe, maar met een toegangsstop vererger en verschuif je de problemen.’’

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —