Groningen

Voorkom herhaling Amsterdam

De JOVD Groningen is bang voor een situatie zoals deze gisteren in Amsterdam heeft plaatsgevonden en wil dit koste wat kost voorkomen. Tegen alle verwachtingen in stonden er gistermiddag meer dan 1000 mensen te protesteren tegen politiegeweld. Dit naar aanleiding van de ophef die in Amerika is ontstaan nadat een getinte man was omgekomen bij zijn arrestatie.

Voorkom herhaling Amsterdam

Burgermeester Halsema die gisteren naar eigen zeggen verrast werd door de grootschalige opkomst ligt flink onder vuur. De JOVD Groningen wil een soortgelijke situatie voorkomen, om te verhinderen dat de gezondheid van de Groningers in gevaar komt. “Wij roepen de burgermeester op om voldoende maatregelen te nemen en in overleg met de protestbeweging het protest een andere vorm te geven’’, aldus Tom Boer, bestuurslid van de JOVD Groningen.

Er worden 800 tot 1000 mensen verwacht die allemaal plaats zullen nemen in een speciaal gecreëerd vierkant op de Grote Markt. Uitgerust met een mondkapje en ontsmettingszeep zullen zij hun protest uitvoeren. “Het is onacceptabel dat zoveel mensen bij elkaar komen recht voor de neus van de verzwakte horeca. De druk op het openbaar vervoer en de ruimte in de stad zullen mogelijk een enorme piek kennen. Op de Grote Markt wordt voldoende afstand houden al lastig, laat staan op de weg ernaartoe.”

“Wij roepen de burgermeester op het protest te verplaatsen en er anders voor te zorgen dat demonstranten uit elkaar kunnen worden gehaald mocht de situatie escaleren’’, stelt Boer. De JOVD houdt haar hart vast in elk geval vast voor het protest van vanavond en roept dan ook iedereen op thuis te blijven. “Wij keuren politiegeweld zeker niet goed, maar alsjeblieft mensen, blijf thuis en gooi niet weg waar heel Nederland de afgelopen weken zo voor heeft geleden.”

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —