Hart van Brabant

JOVD Hart van Brabant roept Lokale Liberaal 2019 uit

JOVD Hart van Brabant, de onafhankelijke jongerenorganisatie van de VVD, reikt de prijs Lokaal Liberaal 2019 uit aan de bedenkers van het initiatiefvoorstel ‘Dit is TIlburg’. Dit is een prijs die ieder jaar door de landelijke JOVD wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die het meest opkomt op landelijk niveau voor de liberale kernwaarden: vrijheid, verantwoordelijkheid en verdraagzaamheid. Voorzitter JOVD Hart van Brabant mevrouw van Noort stelt: “wij vonden dat er behoefte was dat deze prijs ook op lokaal niveau werd uitgereikt, aangezien in de regio Hart van Brabant genoeg mensen en organisaties zijn die zich inzetten voor de kernwaarden die ons ieder zo dierbaar zijn.”

Er is gekozen voor het initiatiefvoorstel ‘Dit is Tilburg’ om meerdere redenen. De bedenkers van dit voorstel willen graag verslag afleggen over de bruisende evenementen in de stad en het nieuws weer terugbrengen bij de burgers. Daarbij zijn zij tevens een kweekvijver van jong talent, iets waar wij als jonge liberalen alleen maar achter kunnen staan. Van Noort legt uit: “met dit initiatief spelen de bedenkers in op de tekortkomingen van Omroep Tilburg. De initiatiefnemers hebben hierbij hun verantwoordelijkheid genomen om vervolgens een licentie in te dienen voor het worden van de nieuwe lokale omroep. Daarnaast zullen wij het oprichten van nieuwe media altijd aanmoedigen gezien dit een mooi teken is van de Nederlandse persvrijheid. Omroepen zijn immers verantwoordelijk voor de vorm en inhoud van media-aanbod.”

Martijn Planken, voorzitter van de stichting die ‘Dit is Tilburg’ indiende als initiatief vertelt blij te zijn met het ontvangen van deze prijs. “Tilburg is nog lang niet van ons af” sprak hij na het horen van het goede nieuws. De JOVD betreurt het dan ook enorm dat er maar ruimte is voor één omroep binnen de stad en waarderen dat omroep Dit is Tilburg het blijft proberen om zich in te zetten voor het mediabeleid in onze stad. Bovenal hoopt de jongerenpartij dat de gemeenteraad volgende keer een betere beslissing zal maken en open zal staan voor Dit is Tilburg.

In de afgelopen maanden kon iedereen een nominatie insturen naar de JOVD. Uit alle inzendingen heeft het bestuur de winnaar gekozen op basis van de liberale kernwaarden. Hieruit bleek Dit is Tilburg de absolute winnaar te zijn.

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —