Leiden e.o.

Persbericht over het verkameringsbeleid in Leiden

Verkameringsbeleid: onbeschoft, asociaal en onnodig

Het Leidsche college is volgens de JOVD Leiden e.o. de studenten het moeilijker aan het maken om zich in Leiden te vestigen. In een periode van woningnood op de studentenmarkt is het college voornemens om het aanbod nog verder in te krimpen. De JOVD Leiden e.o. betreurt de plannen van het college en maakt zich grote zorgen over de leefbaarheid van onze studentenstad.

Onder Leidsche studenten heerst grote angst dat zij uit hun kamer gezet zullen worden. ‘’Een oplossing die nog meer problemen brengt is geen oplossing’’ aldus Mees Porschen (voorzitter JOVD Leiden e.o.). Door de mogelijke wijziging in het verkameringsbeleid komen naar schatting van de gemeente meer dan 400 studenten op straat. De studenten veroorzaken nauwelijks overlast op de plekken waar zij nu wonen en volgens de JOVD Leiden e.o. gaat de overlast door de wijziging in het beleid zich nu alleen maar uitspreiden over de stad.

Het college wil het tevens vermoeilijken voor particuliere verhuurders om studenten te huisvesten. Volgens de heer Porschen laat de gemeente met deze regels ‘’ het betuttelfetisjisme weer zegevieren’’. Met onnodige regels zoals een verplichte fietsenstalling en extra vergunningen als een huis anders wordt opgedeeld creëert de gemeente een penibele situatie. De al krappe woningmarkt wordt zo nog verder beperkt en betutteld.

De liberalen roepen de wethouder op om snel actie te ondernemen op het woningtekort zodat onwenselijke situaties zoals illegaal verkamerde woningen tot het verleden gaan behoren. Maar wel op een manier waardoor studenten niet massaal de kamers uitgezet gaan worden.

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —