Rijnmond

JOVD Rijnmond: ‘ESPhil, laat uitspraak College voor de Rechten van de Mens links liggen’

JOVD Rijnmond: ‘ESPhil, laat uitspraak College voor de Rechten van de Mens links liggen’

Recentelijk is ESPhil, de filosofische faculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), op haar vingers getikt door het College voor de Rechten van de Mens. Zij zou namelijk een vrouw op basis van haar geslacht gediscrimineerd hebben door geen rekening te houden met haar bevalling. Onzin, stelt de JOVD Rijnmond, zeker gezien de faculteit veel te laat op de hoogte is gesteld van deze zwangerschap. De JOVD Rijnmond roept decaan Hub Zwart (ESPhil) dan ook op om geen additionele maatregelen te treffen, aangezien zijn faculteit juist gehandeld heeft in deze situatie.

Hoewel er niet te licht getild moet worden aan zwangerschapsdiscriminatie, toont deze situatie aan dat onze samenleving hierin doorslaat. De JOVD Rijnmond vindt namelijk dat ESPhil wél naar behoren heeft geprobeerd om de sollicitatieprocedure op te rekken, zeker gezien de sollicitante erg laat heeft aangegeven hoogzwanger te zijn en de zomervakantie een enorm vertragende factor zou zijn. Willemijn Krans, voorzitter van de JOVD Rijnmond: “Het is logisch dat sollicitanten gevraagd zijn om proefcollege te geven aan een groep studenten. Hoewel wij ons kunnen vinden in het standpunt dat zij daags na haar bevalling geen college kon geven, vinden wij het onredelijk voor een universiteit om haar sollicitatieprocedure ruim twee maanden te moeten vertragen. Dat stremt namelijk de core business van de EUR: onderzoek doen & lesgeven.

Bovendien ziet de JOVD Rijnmond niets in de twee aangekondigde maatregelen vanuit ESPhil. Met een verruiming van de vacatureplanning voorkom je bovenstaande situatie namelijk niet, aangezien alle sollicitanten nog steeds op eenzelfde dag proefcollege zullen geven. De tweede maatregel, vaker externen uitnodigen voor een sollicitatiecommissie, lost dit probleem eveneens niet op. Voorzitter Krans: “An sich is deze tweede maatregel een goede manier om interne bevoordeling te voorkomen. Daar heb je deze casus alleen helemaal niet voor nodig. Het idee dat een extern commissielid anders omgaat met zwangere sollicitanten zien wij dan ook eerder als wishful thinking.”

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —