Rijnmond

JOVD Rijnmond: ‘Gemeente Rotterdam speelt met privacy van haar inwoners’

JOVD Rijnmond: ‘Gemeente Rotterdam speelt met privacy van haar inwoners’

De JOVD Rijnmond, de politieke jongerenorganisatie voor vrijheid en democratie, is pertinent tegenstander van de inzet van camerawagens door de Gemeente Rotterdam om coronamaatregelen te handhaven. De afdeling acht dit een onnodig grote privacyschending waar geen noodzaak voor bestaat, terwijl lichtere en praktische middelen aanwezig zijn. Dit besluit van wethouder Bert Wijbenga (VVD) ziet zij dan ook als het schieten van een kanon op een mug.

In de Telegraaf lichtte wethouder Wijbenga het doel van deze maatregel toe. Deze camerawagens worden ingezet om een kleine hardnekkige groep hangjongeren aan te pakken. Echter, de JOVD Rijnmond acht het niet proportioneel om de privacy van alle Rotterdammers hiervoor op het spel te zetten. Zeker omdat de overgrote meerderheid Rotterdammers naar tevredenheid van de wethouder handelt. Willemijn Krans, voorzitter van de JOVD Rijnmond, concludeert dat: “de inzet van deze zware maatregel zorgt dat de gemeente eerder op een politiestaat begint te lijken.”

De gemeente concludeert zelf dat er geen sprake is van privacyschending, aangezien Rotterdam al volhangt met camera’s. De JOVD Rijnmond vindt dat een vreemd argument. Haar huidige camerabeleid praat namelijk geen additionele vormen van privacyschending goed. Bovendien schuilt daar een glijdende schaal achter. Voorzitter Krans: “Als wij deze vorm van handhaving toelaten, dan ligt 1984 in de nabije toekomst. Wij verzoeken de wethouder Wijbenga daarom om geen gebruik te maken van deze controversiële camerawagens. Reguliere surveillance met boa’s & politieagenten lijkt ons voldoende om samenscholing te bestrijden.”

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —