Rijnmond

JOVD Rijnmond: ‘Laat ondernemers niet de dupe zijn van gemeentelijk wanbeleid’

JOVD Rijnmond: ‘Laat ondernemers niet de dupe zijn van gemeentelijk wanbeleid’

Op 12 oktober jl. kopte het AD dat het voortbestaan van de horecagelegenheden aan het Rotterdamse Stadhuisplein aan een zijden draadje is komen te hangen. De internationale studentengemeenschap van het Erasmus University College en de plaatselijke horecaondernemers botsen al enige tijd over het ‘eigenaarschap’ van het Stadhuisplein. Aangezien deze discussie voortkomt uit gemeentelijk wanbeleid, verzoekt de JOVD Rijnmond burgemeester Ahmed Aboutaleb om de ondernemers en het Rotterdamse uitgaansleven te beschermen door geen stop in te stellen voor horecavergunningen.

Met cafés als de Après Skihut, Coconuts en ’t Fust weet menig student en ander uitgaanspubliek het Stadhuisplein moeiteloos te vinden. Een bruisende binnenstad hoort bij een stad als Rotterdam, zowel vanuit sociaal als economisch perspectief. Echter, doordat de Rotterdamse gemeente te lang geen aandacht heeft besteed aan de consequenties van haar studentenhuisvesting aan het Stadhuisplein, is zij gedwongen om horecavergunningen voor deze cafés slechts tijdelijk te verlengen of zelfs op te schorten. Daarmee staat hun toekomst op losse schroeven. Willemijn Krans, voorzitter van de JOVD Rijnmond, concludeert dat: “gemeentelijk wanbeleid heeft geleid tot deze onhoudbare situatie. Daar mogen hardwerkende ondernemers, en daarmee het Rotterdamse uitgaansleven, niet de dupe van worden.

Daarin ziet de JOVD Rijnmond wel een proactieve rol weggelegd voor de horecaondernemingen zelf. Deze ondernemingen blijven uiteindelijk verantwoordelijk voor het bewaken van de geluidsnormen, óók in de late avonduren. De concrete adviezen van de DCMR, zoals geluidswerende beglazing en een verbod op geluidsinstallaties op het terras, behoren dan ook geïmplementeerd te worden. Voorzitter Krans: “Door deze proactieve maatregelen behoudt het Rotterdamse stadscentrum haar leefbaarheid voor internationale studenten intact, zonder in te boeten op haar sociale functie."

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —