Rijnmond

JOVD Rijnmond: “Het is tijd voor meer mobiliteit in Dordt”

JOVD Rijnmond: “Het is tijd voor meer mobiliteit in Dordt”

De JOVD Rijnmond, dé liberale jongerenorganisatie voor regio Rotterdam en Drechtsteden, vindt dat Dordtenaren niet de dupe mogen zijn van achterstallig onderhoud aan verkeersaders in Dordrecht. Dordtenaren merken al vanaf 2018 mondjesmaat iets van de werkzaamheden aan de N3, maar sinds 20 januari ligt de stad plat. Dagelijks slibt de stad volledig dicht tijdens spitsuren door de afsluiting van de Wantijbrug. Hulpdiensten komen hierdoor in absurde situaties terecht en lopen onnodige vertraging op. Zie bijvoorbeeld de ambulance met spoed die op 22 januari op de Krommedijk tussen de file en geparkeerde auto’s door moest wurmen.

Er ontstaan levensgevaarlijke situaties, terwijl er van hinderbeperkende maatregelen nauwelijks sprake is. Willemijn Krans, voorzitter van de JOVD Rijnmond: “Wij concluderen dat verantwoordelijk wethouder Rik van der Linden (CU/SGP) hevig heeft onderschat wat de gevolgen zijn voor de doorsnee Dordtenaar. De Merwedestraat is een voorbeeld van deze onderschatting. Zo had de Merwedestraat een prima alternatief kunnen zijn voor de Wantijbrug, zodat weggebruikers toch via de N3 uit Dordrecht konden rijden. De gemeente Dordrecht heeft hier echter enkele maanden geleden een eenbaansweg met naastgelegen busbaan van gemaakt.

Wethouder Van der Linden ziet echter niets in het plan om de busbaan open te stellen tijdens de werkzaamheden. Hij concludeert dat niet de Merwedestraat zelf, maar de nabijgelegen kruisingen zorgen voor opstoppingen. Voor hem reden genoeg om de busbaan dicht te houden. Voorzitter Krans: “De JOVD Rijnmond roept de wethouder op om zowel de doorstroming op de nabijgelegen kruisingen op korte termijn aan te pakken, als de busbaan open te stellen voor persoonsverkeer.

Nog talloze onderhoudsprojecten staan ingepland voor de komende jaren. Na enkele dagen is de doorsnee Dordtenaar deze verkeersdrukte al spuugzat, dus wachten tot 2024 is écht een brug te ver. De JOVD Rijnmond roept wethouder Van der Linden daarom op om zo snel mogelijk met betere hinderbeperkende maatregelen te komen, én de gevolgen voor toekomstige wegwerkzaamheden niet lichthartig te nemen.

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —