's-Hertogenbosch e.o.

De autoluwe Bossche binnenstad eist haar tol

Even naar de stad om wat inkopen te doen, een terrasje te pakken of gezellig carnaval vieren in Oeteldonk. Voor velen van ons is dit zonder enige moeite mogelijk, je springt op je fiets, je parkeert hem in één van de vele fietsenstallingen en in mum van tijd ben je in onze prachtige binnenstad. Maar dit geldt helaas niet voor iedere inwoner van onze stad.

De autoluwe Bossche binnenstad eist haar tol

Inwoners maar ook bezoekers van onze stad die afhankelijk zijn van hun gehandicaptenparkeerkaart worden in ‘s-Hertogenbosch in de steek gelaten. Door het jarenlange beleid van de gemeente is de binnenstad steeds meer autoluw geworden. Deze trend zet zich, met als voorbeeld de recentelijke proef voor een autovrije onderwijsboulevard, dan ook nog steeds voort. De situatie voor deze groep mensen verbetert dan ook niet in deze “Gastvrije en inclusieve gemeente” zoals het bestuursakkoord uit 2018 zo mooi bepleit.

“Het parkeerbeleid van de Bossche gemeenteraad hindert de mobiliteit van mensen die afhankelijk zijn van hun gehandicaptenparkeerkaart.” pleit voorzitter Vince Janssen van de JOVD ‘s-Hertogenbosch e.o..

Momenteel zijn er rond de binnenstad vier parkeergarages, deze zijn voor het gemiddelde publiek goed verspreid over de rand van het autoluwe centrum. Maar meegenomen dat je in de gemeente ‘s-Hertogenbosch pas een Bestuurderskaart krijgt als je niet zelfstandig 100 meter kan lopen is de spreiding van deze parkeerplekken niet voldoende. Hierdoor zijn vele plekken van de binnenstad geheel niet bereikbaar voor deze groep mensen.

De jonge liberalen van de JOVD ‘s-Hertogenbosch pleiten dan ook voor meer parkeervoorzieningen in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch voor gehandicapten. Dit zodat ook mensen die slecht ter been zijn gebruik kunnen maken van de voorzieningen in ons stadscentrum.

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —