's-Hertogenbosch e.o.

JOVD ’s-Hertogenbosch e.o. wil derde studentencomplex

De JOVD 's-Hertogenbosch e.o. roept de gemeente 's-Hertogenbosch op om te investeren in nieuwe studentenwoningen.

JOVD ’s-Hertogenbosch e.o. wil derde studentencomplex

Om het stijgende tekort aan studentenwoningen nu eens eindelijk te gaan aanpakken roepen de Bossche liberalen op voor de bouw van een derde studentencomplex. Het is alweer een jaar geleden dat het nieuws naar buiten kwam dat studenten de Zusterflat in ‘s-Hertogenbosch moesten verlaten, dit voor de bouw van nieuwe appartementen. Momenteel zijn er nog twee studentencomplexen in ‘s-Hertogenbosch, een aan de Onderwijsboulevard en een aan de Wethouder Schuurmanslaan.

“Het is belangrijk dat er nu eindelijk eens fors wordt geïnvesteerd in de bouw van studentenwoningen in ‘s-Hertogenbosch. In 2030 is er volgens onderzoek een tekort van ruim 3.500 woningen.” stelt de voorzitter van de JOVD ‘s-Hertogenbosch Vince Janssen.

Alhoewel de jonge Bossche liberalen begrijpen dat een dergelijke complex niet zomaar gebouwd kan worden, denken ze dat het extra aanbod hard nodig is in de stad.

“Op dit moment is het al erg lastig om aan woonruimte te komen, de wachtlijsten zijn zorgwekkend lang en het lijkt alsof ze niet korter worden. Momenteel is er een wachttijd van ruim 9 maanden.”

De JOVD ‘s-Hertogenbosch ziet dan ook graag dat de gemeente ‘s-Hertogenbosch de verloren studentenhuisvesting van de zusterflat compenseert door het aanwijzen van een nieuwe permanente oplossing, bijvoorbeeld een nieuwe studentenflat of op de korte termijn door het ombouwen van leegstaande panden. Betaalbare woonruimte is en blijft een aanhoudend probleem in onze stad, de jonge liberalen roepen dan ook dat de gemeente en woningcorporaties op om actief naar mogelijkheden gaan zoeken om betaalbare huisvesting voor studenten te gaan bouwen in ‘s-Hertogenbosch.

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —