Twente

Dag van de Arbeid

Dag van de Arbeid

De dag van de Arbeid wordt in heel veel landen nog uitbundig gevierd. Alle landen om ons heen zijn vrij vandaag, ze werken niet omdat ze de rechten van arbeiders vieren.
Ook vakbondsman, Wim Langenkamp, van FNV pleit in Overijssel Vandaag voor een vrije dag. "Het is heel belangrijk, een Dag van de Arbeid. Het is een internationale verbondenheid om solidariteit tussen arbeiders te benadrukken. We zijn zo'n beetje het enige land in Europa dat geen vrij heeft vandaag."
"Rol van de vakbonden is uitgespeeld"
Ronnie Cattier, voorzitter van de JOVD Twente, vindt dat jongeren veel flexibeler zijn en zo'n speciale dag niet nodig hebben. "Die idealen die destijds in de 19e eeuw in de VS gerealiseerd zijn, die zijn mooi, maar om daar nou een hele speciale dag voor te hebben. Dat vind ik overdreven. Als ondernemers nu iets verkeerd doen, wordt dat groot op social media gebracht. Daarom zorgen ze er wel voor dat ze de boel op orde hebben, om negatieve berichtgeving te voorkomen. Ik denk dan ook dat de rol van vakbonden wel is uitgespeeld."
De volledige uitzending is te vinden in de onderstaande link. 01-05-’17. Bron: RTVOost.
https://www.rtvoost.nl/tv/overijssel-vandaag/01-05-2017/426275?fbclid=IwAR0I0HxQxIT6bY-oZY-o3XZqgE6Ii5pzvR_0Zx6yTQ6xi_CgP4WKJnj6o5c

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —