Twente

Vrijheid van meningsuiting telt niet voor de Zwarte Cross

Vrijheid van meningsuiting telt niet voor de Zwarte Cross

Gisteren, maandag 22-07, is in het nieuws gebracht dat de organisatie van de Zwarte Cross een bord en zeil met zogenaamde racistische teksten heeft verwijderd. Rapper Sevn Alias had kort daarvoor een afbeelding van de betrokken stukken geplaatst op zijn Instagram. Hierop stonden teksten als ‘Allah’s Afbakbar’ en ‘Leve de kleurling!`, met daarbij een foto van een Oempa Loempa. Na een storm van kritiek op social media heeft de organisatie doen toegeven.
“Ik betreur het ten zeerste dat er anno 2019 geen enkele ruimte meer is tot het interpreteren van de vrijheid van meningsuiting. Iedereen moet constant op zijn tenen lopen om een andere niet voor het hoofd te stoten” stelt het algemeen bestuurslid politiek Daniël Lichthart van de JOVD Twente. “Iedereen die de Zwarte Cross kent zal kunnen beamen dat er geen enkele ruimte is voor racisme en discriminatie. Over het gehele terrein zijn meerdere bordjes verspreid met satirische teksten. De organisatie neemt hierbij alle godsdiensten op de hak, iets dat ook gewoon moet kunnen.’’
‘’Wij moeten stoppen met het toegeven aan een kleine groep mensen die niets meer kunnen hebben. Wij leven in een land waar vrijheid van meningsuiting een groot goed is die wij moeten koesteren. Iets waar wij trots op moeten zijn. De vrijheid van meningsuiting is essentieel voor een rechtsstaat en democratie, zoals wij zijn. Zolang wij hier in mee blijven gaan is het einde al vlot zoek.’’ sluit Lichthart af.

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —