Dit is de JOVD

Politieke Subcommissies

Als enige echte onafhankelijke politieke jongerenorganisatie van Nederland is de JOVD altijd bezig met interne meningsvorming. Hiervoor heeft de JOVD een aantal politieke commissies met ieder een eigen onderwerp en eigen activiteiten. Door deze commissies zijn er op diverse onderwerpen inhoudelijke en verdiepende activiteiten. Kortom: voor ieder wat wils! Wil jij meehelpen met het organiseren van activiteiten of wil jij op de hoogte blijven van de activiteiten van een bepaalde commissie? Meld je aan!
Lees hieronder meer over de commissies.

Internationale Betrekkingen

Je hoeft maar de krant open te slaan of er staat iets in over Amerika, Rusland of Turkije. De wereld bevindt zich in een tumultueuze tijd. Wat is een liberaal antwoord op Poetin? Hoe gaan we om met dreiging uit verschillende hoeken? De pc’er Internationale Betrekkingen wordt ook geacht contact te onderhouden met PJO’s uit het buitenland. Leden uit de subcommissie Internationale Betrekkingen komen in aanmerking om mee te gaan naar internationale congressen.

Wil je je aansluiten bij deze commissie, stuur dan een korte motivatie naar wilbert.frieling@jovd.nl en koen.meijering@jovd.nl.

Aankomende activiteiten:
Vrijdenkersdag 7 december 2019
Brusselreis 24/25 mei 2020

Democratie

Wat is de staat van onze Nederlandse democratie? Waar zitten de verbeterpunten? Hoe staat het liberalisme ervoor in Nederland? Dit zijn slechts een paar vragen waar deze subcommissie zich mee bezig gaat houden. Democratie is een belangrijke basis van onze samenleving, maar heeft ook verbeterpunten. Deze commissie zet zich in om hierover na te denken en hier een goede mening over te vormen.

Wil je je aansluiten bij deze commissie, stuur dan een korte motivatie naar wilbert.frieling@jovd.nl en melle.berg@jovd.nl.

Aankomende activiteiten:
Vrijdenkersdag 7 december 2019

Medische Ethiek

Er wordt wel gezegd dat wij in Nederland de beste zorg ter wereld hebben. Toch zijn er een genoeg medisch ethische kwesties. Hoe lang zouden we moeten doorbehandelen bij terminaal zieke patiënten? Mag iedereen zelf een euthanasiepil ter beschikking hebben? Wat doen we met bedrijven die patenten in handen hebben en medicijnen onbetaalbaar maken? Deze politieke subcommissie houdt zich met deze vraagstukken bezig.

Wil je je aansluiten bij deze commissie, stuur dan een korte motivatie naar wilbert.frieling@jovd.nl en noumidia.massaoudi@jovd.nl.

Aankomende activiteiten:
Vrijdenkersdag 7 december 2019

Digitalisering en Innovatie

Onze digitale voetafdruk wordt steeds groter. Dit brengt niet alleen maar voordelen en gemakken met zich mee, maar kent ook uitdagingen en gevaren. Deze commissie zet zich in om de mening van de JOVD helemaal in de digitale tijd te laten passen.

Wil je je aansluiten bij deze commissie, stuur dan een korte motivatie naar wilbert.frieling@jovd.nl en martijn.brands@jovd.nl.

Aankomende activiteiten:
Vrijdenkersdag 7 december 2019

Onderwijs

Heb jij een mening over hoe het onderwijs verbeterd kan worden? Hoe leraren beter tegemoet kunnen worden gekomen? Hoe het lager/middelbaar/hoger onderwijs eruit zou moeten zien? Kortom: wil jij in een politieke subcommissie meedenken over Onderwijs? Dat kan! Komend jaar zal de commissie zich buigen over de belangrijkste thema’s die op dit moment binnen het Onderwijs spelen.

Heb jij ideeën over mogelijke werkbezoeken, opinieartikelen en resoluties voor tijdens de Vrijdenkersdagen? Stuur dan een korte motivatie en CV naar wilbert.frieling@jovd.nl en jantine.rozenboom@jovd.nl.

Arbeidsmarkt en Pensioenen

Hoe moet onze arbeidsmarkt eruit zien? Welke rechten en plichten hebben werknemers en werkgevers? En hoe zorgen wij ervoor dat onze generatie later ook nog een pensioen heeft? Dit zijn slechts enkele thema's die worden besproken in de politieke commissie Arbeidsmarkt & Pensioenen.

Wil jij graag meedenken? Meld je dan aan! Dit kun je doen door een korte motivatie te mailen naar wilbert.frieling@jovd.nl en irene.bauer@jovd.nl.