Nieuws

Prins Constantijn Liberaal van het Jaar

Prins Constantijn Liberaal van het Jaar

De JOVD, de onafhankelijke jongerenorganisatie van de VVD, roept Prins Constantijn uit tot Liberaal van het jaar 2019. Prins Constantijn ontvangt deze prijs vanwege zijn werk als special envoy voor TechLeap.nl, voorheen StartupDelta. “Als boegbeeld van start-ups in Nederland opent hij deuren die anders gesloten zouden blijven en zorgt hij ervoor dat de noodzaak van een goed ondernemersklimaat voor start-ups ook in politiek Den Haag onderkend wordt.” aldus JOVD-voorzitter Rick Oudshoorn. De JOVD roemt de inzet van de Prins om iedere Nederlander met een goed idee een kans te geven het idee om te zetten in bedrijvigheid.

Prins Constantijn heeft dit jaar een succesvolle oproep gedaan om meer geld beschikbaar te stellen voor start-ups. Oudshoorn: “Het werk van Prins Constantijn is niet altijd zichtbaar, maar als broer van de Koning zet hij zich al sinds 2016 als boegbeeld in voor start-ups in Nederland. Gezien de urgentie tot innovatie in Nederland is TechLeap.nl een goed initiatief om dit te verwezenlijken. Prins Constantijn geeft hiermee een aanzet om meer te investeren in Nederlandse start-ups om zo niet achter te blijven op het wereldtoneel.” De oproep van de Prins draagt volop bij aan het opschroeven van de Nederlandse ambitie om een van de beste start-upregio’s in de wereld te worden.

De Liberaal van het Jaar is een prijs die jaarlijks door de JOVD wordt uitgereikt aan een persoon die zich heeft ingezet voor belangrijke liberale waarden en ideeën. Eerdere winnaars waren onder meer Hans Teeuwen, Alexander Pechtold en Neelie Kroes. Vorig jaar ging de prijs naar vrouwenrechtenactiviste Shirin Musa.

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —