Nieuws

Reactie JOVD op berichtgeving screenshots WhatsAppgroep

De JOVD neemt resoluut afstand van de uitingen die te zien zijn in de screenshots van een WhatsAppgroep. De oprichting en het beheer van de WhatsAppgroep viel niet onder de verantwoordelijkheid van het hoofdbestuur en de organisatie van het congres van de JOVD.

De WhatsAppgroep is oorspronkelijk ongecoördineerd en spontaan aangemaakt door losse JOVD-congresgangers. Echter is de groep via een uitnodigingslink grootschalig gedeeld, waardoor voor de JOVD onbekende externen massaal toegang kregen tot de groep. Hierdoor zijn in een kort tijdsbestek vele onbekende nummers in de groep getreden. Vervolgens zijn binnen enkele minuten onacceptabele en uiterst ongepaste afbeeldingen in de groep gedeeld. Om deze reden is de groep toentertijd binnen ongeveer een kwartier na het rondgaan van dergelijke berichten opgeheven door de huidige landelijk vicevoorzitter, die zich toen met dat doel beheerder heeft laten maken. De Appgroep heeft niet langer dan enkele uren bestaan.

De JOVD wil benadrukken dat dergelijk gedrag en uitingen niet thuishoren en onacceptabel zijn binnen de vereniging. Het hoofdbestuur neemt afstand van alle ongepaste uitlatingen die in de Whatsappgroep zijn geuit.

Reacties
(0)

Alleen leden kunnen reacties lezen en plaatsen. —